Followers

Monday, May 9, 2011

★wajib baca☆ Rupa Mayat dalam Kubur

1. Mayat yang mukanya berpaling dari arah kiblat.
Itulah petanda bahawa semasa! hidupnya telah melakukan perkara syirik kepada Allah.


2. Mayat yang mukanya berbentuk babi.
Itulah petanda semasa hidupnya tidak melakukan solat lima waktu, tidak menjaga solat lima waktu. Lalai dalam solatnya. Sesungguhnya solat dapat mencegah diri dari melakukan perbuatan keji dan mungkar.


3. Mayat yang kepala menjadi batu! yang hitam legam.
Itulah mayat yang semasa hidupnya derhaka kepada kedua ibu-bapa.


4. Mayat yang perutnya buncit dan meletup.
Itulah mayat yang semasa hidupnya suka makan harta yang haram.


5. Mayat yang kukunya mencengkam dan meliliti seluruh tubuhnya.
Itulah mayat yang semasa hidupnya suka berkelahi, mengata, menghina, mengkritik dan mengumpat orang.


6. Mayat yang keluar mata air dari kuburnya dan air itu baunya lebih busuk dari bangkai.
 Itulah mayat orang yang suka makan riba'.


7. Mayat yang wajahnya tersenyum
Itulah mayat yang semasa hidupnya berilmu dan beramal soleh.

Wallahua'lam.




>>aku copypaste dri blog PRINCE ....aku rasa perkara nie semua umat Islam perlu taw sebab tue aku nak kongsi2 kan dengan semua...nak taw x mula2 aku masuk entry nie kat blog prince, aku terkejut...sebab ada gambaq mayat dalam blog dia tue...adeh..aku dah fobiaa nak tengok...haha...jadi cepat2 scroll down page tue...fuuh, kering darah gak baca isi2 kandungan seperti yg aku post di atas tue...huhuh...


samala kita ambik iktibar dan berubah menjadi lebih baek... bak kata Tok Aba dalam Boboiboy...-------->>terBAEEK<<-------




★StArLiGht☆

3 comments:

SRenungan said...

tq..
semoga kita sentiasa taat kepada perintah Nya..

aNiss :):) said...

renung2kan lah... dan selamat beramal =)

athira tinted said...

renung2kan...
INSYAALLAH...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...