Followers

Tuesday, August 30, 2011

★MERDEKA MERDEKA MERDEKA☆

Dalam kita menyambutkan kemeriahan ADILDIFITRI jangan lupa pulak pada hari KEMERDEKAAN negara MALAYSIA yg sudah tercapai selama 54 tahun....
sebelum tue....

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA....^___^


dan hari ini juga merupakan tarikh lahir adik aku yang lahir pada hari Merdeka...

happy birthday to ADIB SYAHIR ZUHAIREE...


syok la dia lahir time merdeka day,..huhu...


LOVE YA MALAYSIA

Monday, August 29, 2011

★SELAMAT TINGGAL RAMADHAN YG MULIA☆

ALHAMDULILLAH selesai sudah berbuka puasa bagi kali terakhir untuk RAMADHAN tahun ini...

semoga berjumpa lagi dengan tahun hadapan pada bulan Ramadhan yang mulia ini...


rasa sedih pula nak tinggalkan bulan nie yang penuh keberkatan dan rahmat ALLAH berikan kepada seluruh umat Islam di muka Bumi nie.... dan harap2 kita semua mendapat kerahmatan dan keampunan ALLAH SWT..
dan segala amalan puasa kita mendapat pahala dan ganjaran di sisi ALLAH... amin.~


SELAMAT TINGGAL RAMADHAN, DAN SELAMAT MENYAMBUT SYAWAL YANG SUDAH TIBA....

JOM TAKBIR RAYA.>>ALLAHUAKBAR, ALLAHUAKBAR, ALLAHUAKBAR.....


YEAAYYY....ESOK RAYAAA.....:D

Sunday, August 28, 2011

★Link Download Drama Korea☆

Nak download crita KOREA??? MOVIE OR DRAMA ...
JOM3 masuk web nie...(tekan link di bawah) 


MACAM2 DRAMA ADA... 
boleh menonton online dan download dengan laju...
(tue pon kalau tenet laju)
ambil yang FREE WATCHING ONLINE, jgn ambil yang PREMIUM..
yang tue comfirm2 lah x boleh download free...huhu...

Ok.... SELAMAT MENONTON DAN MEN DOWNLOAD ^______^

☆ CINTA?? Bahagia atau Derita..



"Kadang2 ALLAH hilangkan sekejap matahari.
Kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat.
Puas kita mencari mana matahari.
Rupa-rupanya ALLAH hadiahkan kita pelangi yg indah."




MANUSIA HANYA MERANCANG, TUHANLAH YANG MENENTUKAN. TETAPI JIKA KITA MERANCANG DAN 'BEKERJA KERAS' DISERTAI KEYAKINAN 100% TERHADAP KUASA TUHAN, KITA PASTI AKAN BERJAYA. 

Kita akan merasa BAHAGIA 
bila kita telah membahagiakan seseorang 
yang lain di sekeliling kita..... 
tapi kita akan merasa DERITA 
bila mana kita sentiasa mengharapkan 
seseorang untuk datang membahagiakan kita..

adakalanya kita perlu menangis agar kita tahu..hidup ini bukan
sekadar untuk ketawa...
adakalanya kita perlu menangis agar kita dapat menghargai
mahalnya setitis airmata..

KASIH SAYANG adalah rahmat tuhan...
Bila ada rasa SAYANG bermaksud hidup kita sentiasa dirahmati.
Kadang-kadang kite perlu berkorban untuk KASIH SAYANG itu...
bukan untuk dihargai,
tapi kerana kita percaya dan tahu ERTI sebenar KASIH SAYANG...



★KOREAN☆ Secret Garden

Synopsis

The drama tells the story of Kim Joo Won (Hyun Bin), an arrogant and eccentric CEO who maintains the image of seeming perfection, and Gil Ra Im (Ha Ji Won), a poor and humble stuntwoman whose beauty and body are the object of envy amongst top actresses. Their accidental meeting, when Joo Won mistakes Ra Im for actress Park Chae Rin, marks the beginning of a tense, bickering relationship, through which Joo Won tries to hide a growing attraction to Ra Im that both confuses and disturbs him. To complicate matters further, a strange sequence of events results in them swapping bodies.


waaaaa........ totally in love dgn drama nie...

thumbs up

aku suka drama nie....pnuh dengan

Comedy,
Romance,
Action

to anyone who didnt watch it, better watch and you guys wont regret....

aku siap termimpi mimpi mengenai drama nie... haha...
dan aku ingat aku dah tertukaq soul dgn kak aku...ahah..
ridiculous sungguh laa...

★next drama: CITY HUNTER-Lee Minho☆

Saturday, August 27, 2011

SUNSHINE

nowadays hujan ja kann...especially kat bumi Kedah nie la...(kat tempay lain sy x tahu)
rasanya smua tau kot yg Kedah kerap Hujan ja seminggu nie...
dan henti kjap ja pastu hujan lagi.... dan angin kuat lak tue....
maybe tempias dari ribut Irene kot... kelmarin angin kuat kot... sampai aku nak terbalik...ahaha...

dan hari nie the sunshine has rise and make a bright day.,...
boleh la nak sidai baju, dan buat kerja2 lain sama....ahaha..

>>harap2 hari nie x hujan la kot...dan harap2 xda la kejadian banjir di tanah rendah...:)

★ 2 hari Lagi nak RAYA☆

AKTIVITI SEBELUM RAYA: relax ja....tdoq, on9...


hmmm...org lain mesti sibuk membeli belah meronda pelusuk pekan pasaraya nak shopping bab2 raya...
aku??? aku dok kat rumah jaa.... x kluar p mana2 pon... just stay at home and waiting for RAYA...
hari tue da sekali kluar shopping but then terlalu ramai org sngat kami pon balik rumah...
wuaa.... really sad... actually kami stu family dah shopping awal2 dah berkenaan Raya nie...
especially baju raya, kami dah beli siap2... pastue skrang just relax ja laa...


PERSIAPAN RAYA: ahaha....nie x leh belah...rumah aku macam tahun2 lepas kami siap2 rumah, kuih muih, open house semua LAST MINUTE.... seriuss... semuanya last minute dan x diplan...
tuup2 ada semua nie... but this year aku x leh nak predict.,.. semuanya as ussual...kuih pa semua x siapkan lagi...
x terpikir apa2 pon pasal raya...x taw da ka x open house... tahun lepas pon buat without planning,..
esok lusa nak buat hari nie baru order brg2 makan...ahaha.... thats why ampa jngan tanya aku wat open house ka dak... aku tak jamin ada ka dak...ahaha...
dan3.... aku rasa tahun nie XDAK... cos kena masuk MATRIK awal...kak aku pon nak masuk  U...
pakat bzy pkiaq pasal study... raya nie kejap2 ja... 


AKHIR RAMADHAN: gonna miss this Ramadhan.... insyaallah kita berjumpa next year...:)



p/s: actually aku boring la dok rumah jaa... nak kluar transport xdak...:\
sabar ja...~~~~~

★ ikhlas oleh IerA☆

Wednesday, August 24, 2011

★PHOTOGRAPHY☆ My First Try

do comment...:)






cahaya lampu sikit, x bpa nak jd..:\




★Photography☆ I`m into You...

Assalamualaikum Salam sejahtera dan Salam Ramadhan...
sejak dua tiga empat menjak nie....(bpa bnyak menjak daa)... aku mula suka camera..
hehe... bukan setakat suka tapi dah tergila lensa nak snap picture...:P
aku baru mula belajar ja so gambar2 yang diambil x brapa nak elok...^^,)
baru first try....^^

haa...nie la camera yang aku guna sekarang...

~EOS 1000D~


TEKAN BUTTON "READ MORE" UTK SELANJUTNYA..:)

Monday, August 22, 2011

★Peta Dunia ada kalimat ALLAH MUHAMMAD☆

jika diterbalikkan peta dunia akan terbentuk kalimat 
ALLAH dan MUHAMMAD...
cuba lihat pada gambar di bawah..


SUBHANAALLAH.... 


Qs.6 An’aam:75.

“Dan demikianlah Kami perlihatkan kepada Ibrahim tanda-tanda keagungan di langit dan bumi dan agar dia termasuk orang yang yakin.”


p/s: diambil dari sekamar rindu... 
utk peringatan dan perkongsian kpd sluruh umat Islam..

★Puasa-20☆ Berbuka dgn org kesayangan..

errkk.... tajuk post tue macam pelekz ja....
ahah...btw, memang aku berbuka kelmarin dengan akak aku pon...(org kesayangan aku gak)
dan2...kami berbuka 3 org...seorang g, abang zamharir... abang?? mcm pelek ja pnggil cmtue..ahaha..
btw, dia bakal abang ipar aku kot... hehe...




waiting utk berbuka
 ayam bakar madu....sumpah sedap!!!




me dgn abg zam..


Ok ...x larat nk tulis dan... 
SELAMAT BERBUKA,,,

p/s: apa2 pon maseh ya syazz dengan zam sebab belanja duit tambang, dan makan...
~ngee...=,='~

Saturday, August 20, 2011

★Renung2kan wahai muslim☆





Boy: Awak puasa?
Girl: Yela
Boy: Kenapa awak puasa?
Girl: Teruknya awak.kan ALLAH suruh puasa, saya puasa la..
Boy: Kenapa tak tutup aurat?
......Girl: Eh, suka hati saya la.hak masing2
Boy: Owh.. tapi kan ALLAH yang suruh kita tutup aurat?
Girl: ...
Janganlah menjadi hamba kepada PUASA semata-mata, tetapi jadilah hamba kepada ALLAH s.w.t. Semoga kita terpilih menjadi salah seorg hamba yg mendapat hidayah di bulan tarbiah yg penuh berkat & rahmat. :)


Apa guna jadi lelaki
KACAK, kalau baca Quran pun
merangkak-rangkak . Apa guna
jadi perempuan CANTIK, kalau
Pukul 12.00 T.Hari pun tak celik-
celik . Apa guna umur BESAR
PANJANG, kalau Fardhu Ain Asas
pun lintang pukang . Apa guna
Allah bagi HIDAYAH, kalau nak
SOLAT pun sikit punya PAYAH .
Apa guna jadi MANUSIA, kalau
umur Allah bagi kita SIA-SIA .
Apa guna HARTA MELIMPAH,
kalau nak hulur kepada yg
memerlukan pun SUSAH . Apa
guna pangkat BESAR, kubur dah
dekat pun masih tak SEDAR


copy paste...just share it...:)

Friday, August 19, 2011

★Wanita Solehah☆



Wanita solehah

RELA stokin kakinya BASAH
terkena air yang melimpah
daripada TERKENA PECIKKAN API
NERAKA.
-Wanita solehah RELA berpanas
memakai jubah MENUTUP segala
aurat yang DIJAGA daripada
berendam dalam LAUTAN
NERAKA.
-Wanita solehah RELA rambutnya
disimpan RAPI terpelihara &
TUDUNG labuh ke bawah dada
daripada DIGANTUNG rambutnya
sehingga MENDIDIH OTAK derita.
Wanita dicipta bukan untuk
dikagumi banyak lelaki,
Tapi untuk seorang lelaki
bernama, Suami..



Ramadhan 19- Berbuka di kampung..

salam...aku baru ja balik dari kg yg terletak 
nun jauh di Kepala Batas, Kedah..ahaha...
xda la jauh mana pun...:P
 tadi berbuka di kg, selama nie x sempat nak balik kg... 
skrang dah cuti leh la singgah2 ke sana...
best berbuka kat sana...macam2 lauk ada... 
tapi td kebanyakkan lauk ikan ja...
hahaha... 2 3 jenis ikan yg ada...:)
my favourite....:D

minggu depan balik utk Raya lak...yeaahh...:D

tadi tok aku berpesan "kak belajar rajin2...jgn tinggal solat dan .,,.,.,."
ok2...InsyaAllah Ira akan buktikan dan buat yg terbaik utk my family..
 pray for my success ^__^ 


StArLiGht

Thursday, August 18, 2011

★IM FREEE NOW.....☆

HOME HOME HOMEEE.......
IeRa HoME ComInG !!!!

FREE FROM  STUDY+DYING=STUDYING in KMK...
Free from lecturing...
free from works...assignment and so on.....
free from "being" busy...haha...
free from rushing to DKK or B.Tutorial...
free from tensioning...^^)
free from frenz...??? 
( ok, a bit boring without my frenz in s2k3t5)
xlupa gak sama miza, sue, aza,nonie, and my roomates..:D
but after RAYA we will meet again ok??!! 
~INSYAALLAH~

now im at  home, and want to relax from huzzy buzy life in matrics...
hahaha..... like3.....


BUTTT......after RAYA PSPM exam IS WAITING....
ohhhhh........SNAP..... got to study also at home.... hmmm...
(ok.... beg dah sarat debgan buku...minggu depan la kita selak belek2 buku tue...hehe...)




p/s: sorry TERspeaking... practise utk MUET nnti...ahakz....:P




★Aku seorang yang "HAPPY"??!!!☆
:O

Wednesday, August 17, 2011

★Tak Berbuka aku......:\☆

Ok tadi cita kes semalam...berbuka dgn budak kelas.... 
x baca g??? g ke sini...----->S2K3P5


nie nak cecita pasal hari nie... sedey gila aku.... punya berangan nak berbuka hari2 last kat KMK dgn makanan yg sodap... 
tapi tadi g kafe C makanan dah habis...
oh myyy..... hancurnya hati ku....(nmpak Something yg x suka) wuaaa...


(ok turun kafe pon kul 7.15 kes tue makanan dah habis)
org pun nak tutup gerai makan sama anak bini gak cik iraa oiii....
ok finee..... sedeyh tol.... merayap la aku ke sekeliling kafe mencari makanan...ahahaha...(mcam kucing kelaparan)

★Jamuan Berbuka di KMK☆

S2K3P5
semalam berbuka puasa bersama...mmg best...:)
kelas S2KEP5...semua sporting2...:)


 SUKAAA......:)


THE GAYS OF THE GUYS....:p

aku ...org lambat makan....
(tapi ada g yg lambat kes mkn sopan gilew)
muahahaha...:P


jerin, ali and sapa tah sebelah tue...haha... 
mmg candit...:P



kak syu dan kak ekin... awerks kelate molek...:P

kak nadz kiut comel molek...

hadzrin >jerin si skema jawapan... Cekang!!!


LUrVe ALL OF YOUUU...
ahahha.... ThaNz tO ALL

~~bnyak makanan dan aku makan x hbis..kes dok gelak ja... haha...
photo kredit by pakcik Keroro Kerere...ahahaha...


NANTI KITA LEPAK2 LAGI OKEYH....!!!!

esok2..... guys jom coundown balik.... tinggal beberapa jam je g.... 
Nak balik rumaahh.....lab report pon x ciap g dok berangan nak balik...aduh....sok nak tiru ja leh x...ahaha...>,<


★SelaMat Balik KaMpUnGzzzz☆

Friday, August 5, 2011

★ 10 Cara menghadapi malas beribadat ☆



1- Membaca, merenung dan memikirkan kandungan al-Quran.
Firman Allah bermaksud: “Dan Kami turunkan al-Quran sesuatu yang menjadi penawar dan rahmat kepada orang yang beriman.” (Surah al-Isra, ayat 82)
Ada dua perkara yang dianjurkan Ulama’ bagi mengatasi kemalasan daripada kekerasan hati.
Pertama, bertafakur dan alihkan hatimu dari dunia untuk beberapa waktu, lalu ditempatkan di akhirat.
Kedua, hadapkan seluruh hatimu pada pengertian al-Quran, memikirkan dan memahami apa yang dimaksudkan serta mengapa ia diturunkan. Hayati semua ayatnya. Jika suatu ayat diturunkan untuk mengubat hati, maka dengan izin Allah hati itu pun akan sembuh.


2-Merasakan keagungan Allah.
Antara ungkapan indah Ulama’ ketika menyifatkan keagungan Allah Yang Maha Tinggi: “Dia yang mengatur urusan semua hamba, memerintah, melarang, mencipta, melimpahkan rezeki, mematikan, menghidupkan, memuliakan dan menghinakan manusia. Begitu juga menjadikan malam dan siang, menggantikan hari demi hari antara manusia, membalikkan kekuasaan dan menggantikannya dengan kekuasaan yang lain serta urusan dan kekuasaan-Nya berlaku di bumi dan antara kedua-duanya, di lautan dan daratan. Ilmu-Nya meliputi segala sesuatu dan mampu menghitung segala sesuatu.
“Pendengaran-Nya mencakupi pelbagai suara dan tidak ada yang menyerupai-Nya. Bahkan, Dia dapat mendengar suara hiruk-pikuk yang saling bertindih dengan pelbagai perbezaan bahasa. Pendengaran-Nya tidak akan diganggu oleh pendengaran yang lain, tidak menjadi kacau-bilau kerana banyak masalah. Tidak pernah jemu meskipun terus menerus diajukan secara bertubi-tubi dengan permintaan orang yang mempunyai keperluan.
“Penglihatan-Nya meliputi segala sesuatu yang nampak, sehingga Dia mampu melihat langkah kaki semut hitam di tengah-tengah padang pasir yang luas terbentang pada tengah malam gelap-gelita. Yang ghaib dapat disaksikan dan yang tersembunyi nampak jelas bagi-Nya.”
Firman Allah bermaksud: “Semua yang ada di langit dan di bumi selalu meminta kepada-Nya. Setiap waktu Dia dalam kesibukan.” (Surah ar-Rahman, ayat 29).


3- Mendalami ilmu syariat.
Maksudnya adalah ilmu yang mampu menimbulkan rasa takut kepada Allah dan menambah beratnya timbangan iman. Dengan mengetahui ilmu itu, seseorang akan mengetahui apa yang terjadi sesudah mati, kehidupan di alam kubur, ketakutan dahsyat di padang Mahsyar, nikmat yang dikecapi di syurga dan azab pedih di neraka. Begitu juga nikmah syariat, masalah halal dan haram serta perjalanan hidup nabi dan pelbagai perkara yang tidak terhitung manfaatnya.
Allah berfirman bermaksud: “Katakanlah, adakah sama orang yang mengetahui dengan orang yang tidak mengetahui?” (Surah az-Zumar, ayat 9).


4-Mencari persekitaran dan sahabat soleh.
Keadaan seseorang banyak ditentukan persekitarannya. Lingkungan baik akan meningkatkan keimanan. Di sanalah seseorang mendapat teguran dan bimbingan ketika melakukan kesalahan.
Di sana pula dirasakan suasana berlumba dalam melakukan ketaatan, zikrullah, turunnya rahmat dan datangnya ketenteraman hati.


5-Memperbanyakkan kerja amal.
Kerja amal mampu memberikan pengaruh ketara terhadap hati dan jiwa manusia. Apabila kita melakukan kerja kebaikan dan apa saja amal soleh, jiwa pasti puas dan penuh kedamaiannya.


6-Tumbuhkan rasa takut su’ul khatimah (kesudahan yang buruk)
Takut kepada kematian dalam dosa atau sesat akan mendorong seorang Muslim untuk taat dan memperbaharui iman.


7-Banyak mengingati mati.
Mengingati mati juga akan membenteng seseorang daripada derhaka kepada Allah. Hati keras berubah menjadi lembut. Tidaklah seseorang itu mengingati mati ketika dilanda kehidupan yang sempit melainkan akan membuatnya menjadi lapang.
Antara cara mengingatkan mati adalah dengan sering menziarahi kubur. Rasulullah bersabda: “Dulu aku melarangmu menziarahi kubur, ketahuilah, sekarang ziarahilah kubur kerana itu boleh melunakkan hati, membuat mata menangis, mengingatkan hari akhirat dan janganlah kamu mengucapkan kata-kata yang kotor.” (Hadis riwayat Hakim)


8-Kepatuhan dan berlepas diri
Saling tolong-menolong dan patuh terhadap sesama mukmin serta berlepas diri daripada orang kafir. Hati yang bergantung dan terpaut pada musuh Allah, akan menjadi lemah. Keimanannya akan menurun dan mencair. Sebaliknya, apabila kepatuhan dimurnikan dan hanya kepada Allah, maka ia akan menghidupkan keimanan dan semangat dalam hati.


9-Muhasabah jiwa ketika datang kelemahan
Hati memiliki dua sikap iaitu menerima dan menolak. Manfaatkan dua keadaan itu, sama ada ketika cenderung menerima dan menolak. Ketika hati cenderung menerima, perbanyakkan amal soleh dan ibadah sunnah. Laksanakanlah ibadah sebanyak mungkin pada waktu siang dan malam.
Pada waktu hati sedang menolak (futur), ikatnya dengan melakukan amal wajib saja Rasulullah ditanya seorang sahabat : “Wahai Rasulullah, apa pendapat anda apabila aku merasakan lemah dalam melakukan suatu amal?” Baginda menjawab: “Peliharalah keburukanmu daripada manusia kerana itu adalah sedekah bagi dirimu.” Maksudnya jangan menunjukkan keburukan kita di depan manusia lain.


10-Menelaah kisah teladan salafussoleh.
Sikap dan teladan salafussoleh, termasuk ulama dan mujahidin hingga zaman kini akan menumbuhkan rasa hina dalam diri hingga menyuntikkan semangat baru dalam jiwa seseorang untuk menjadikan mereka sebagai contoh.


p/s: ambil dari FB...:) hope kita semua boleh jauhkan perasaan malas dalam diri ...:)






★ StArliGHt☆

Thursday, August 4, 2011

★Jom tengok Bulan dan planet Ramadhan nie☆

salam...  dua hari lepas aku ada masuk satu blog nie..
mengenai langit sepanjang malam Ramadhan nie...
memang langit bulan nie kita boleh tengok bintang banyak....
suka3.... cantik kot...
bintang penuh, ... tapi kat matrikulasi x nampak la pulak...
semalam banyak sangat2 bintang di langit...
excited aku tengok...hehe...
dan semalam aku nampak nie...

sekitar pukul 8-9... mmg cun..:)
SubhanaALLAH...

nampak la bentuk tiga segi daripada bulan, zuhal dan bintang spica...
tapi sayang, aku x da teleskop... x leh nak tengok dengan jelas..
cuma nampak kat langit macam bintang2 lain ja...:\
sedih2...bila nak ada teleskop nie???!!

kan syok kalau dapat tengok trough teleskop..hmm..


p/s: malam nie 5 Ogos boleh nampak lagi.... nak tau mai2 jenguk blog nie...   -------->> FALAK_ONLINE

★FIRST SAHUR BERSAMA ☆

SALAM.... hari nie aku first sahur ...
hehe.. :P errm, first bersahur bersama family la...
bkn org lain... sebelum nie sahur dengan kawan2...
tapi  x da bangun pon...
bangun minum air pastu tdoq balik...ahah...:P

tadi sahur pon makan corflakes dengan milo, makan roti...
makan biasa2 ja pon...
nasi berbuka semalam pon still rasa pnuh ja dalam perut...
ahahah....:P


~SELAMAT BERPUASA~

★UPS dah tamat ☆

YEAAY YEAYY YEAAAAYYY......
EXAM UPS dah selesai....
sronok x terhingga nie....^____^
tadi last paper science computer...senang3...
hari nie la hari jawab exam yang senang, dan cukup masa...
haha... tadi jawab setengah jam ja,
 tp ada ja orang yang siap dalam masa 10 minit...
huhu.... x kisah la, janji semua boleh jawab dengan mudah....
ALHAMDULILLAH....

tapi3.... exam kelmarin a bit tough laa.... 
errm, k x mau ingat...
result akan kluar lepas raya nie... 
sooo, memang x leh nak enjoy sangat raya,
nanti tengok result kalau teruk buat maluw ja...
hhuhuk...(>,<)

one more thing, aku nak balik rumah hari nie...
yeaay....:P 
leh buka puasa dengan family....
MAMA,BABA,SYAZ,ADIB,baby DILA, dan x lupa gak
kucing2 aku baby chiki,choko..:)

CHUAHAMNIMDA.. ^__^)


★harap2 result aku elok dan OK☆
^__^

Tuesday, August 2, 2011

★sedehh☆

hmmm.... seriusly aku sedih hari nie...
xtau kenapa... sejak kawan aku ada cakap something 
yg aku pon xtau dia nak kata apa 
pastu terus mood jadi sedih...
hha...pelek an??!! dia x buka crita lagi, mood trus tuning..
arghh, hate this feeling lorr....

but mostly aku sedih since this evening ya of coz bcoz my exam....
really3 trouble and miserable la exam tadi...
masa x cukup... ada satu jam saja nak jawab kimia, math and physic...
err...mana nak sempat...
kami nie bukan genius leh jawab 4 soalan main dalam masa sejam..
:(

mood: sedih and confuse
activity: listen lagu DEALOVA... ( rindu ....... >.< )
buka puasa tadi tringat family...
huu... lagi sebak...

★kesedihan menguasai diri
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...