Followers

Tuesday, May 3, 2011

★ISLAM☆ JENIS2 SYAITAN

Umar al-Khattab r. a berkata, terdapat 9 jenis anak syaitan:


1. Zalituun


Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat jimat cermat. Menggoda supaya manusia berbelanjalebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.


2. Wathiin


Pergi kepada orang yang mendapat musibah supayabersangka buruk terhadap Allah.


3. A'awan


Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.


4. Haffaf


Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (cth: disko, kelab mlm & tempat yg ada minuman keras).


5. Murrah


Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yg sukakanmuzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour etc.


6. Masuud


Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yg mula dari kata-kata mulut.


7. Daasim


(BERILAH SALAM SEBELUM MASUK KE RUMAH...)Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam> ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumahtangga (suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi).


8. Walahaan


Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yg lain.


9. Lakhuus


Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari.


10. Isetan[hehehhe shoping addict mcmna maw buang nie??]


Sebuah pasaraya yg terkemuka di seluruh duniawi. Memberi potongan harga pada Karnival jualan Keburukan: Melalaikan manusia bershopping sehingga lupa waktu sembahyang
p/s: shopping tu agak2 sikit, jangan sampai berlebih2an . Membazir itulah sebenarnya amalan Setannn laknat.


>AKU COPY DARI FB...
★KUATKAN IMAN SUPAYA SYAITAN TAK DAPAT MENGGODA KITA☆
INSYAALLAH...^__^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...