Followers

Sunday, December 4, 2011

☆Astronomi Outreach di KMK

Semalam tamatlah ASTRONOMI OUTREACH yg berlangsung di KMK(Kolej Matrikulasi Kedah). Aktiviti nie dianjurkan oleh kelab astronomi USM dan kerjasama dengan kelab Astronomi KMK..ASTRONOMI OUTREACH akan dijalankan pada semua matrikulasi di Malaysia, dan KMK ialah matrik yg first USM datang...yeahh...!!! ALHAMDULILLAH semuanya selesai semalam, tapi yang paling sedih ialah aku dengan geng2 lain tak boleh tengok matahari dan bintang...:\ time nak tengok matahari, awan dah lindubg matahari so x leh la nak tengok sunspot... kata  kakak2 and abg2 fasilitator matahari tahun nie dan tahun depan 2012 adalah sangat aktif dan akan menghasilkan banyak tompok2 sunspot.
erm...macam2 la aktiviti yang dilakukan dan memang happening dan best especially main water rocket la... haha...memang best time nak launch roket tue...:) , x leh belah gambar yang dicapture oleh kak Tini(USM) ada gambaq aku tengah launch roket...memang semangat aku launch...hehehe....

jom tengok gambar, malas nak cerita lagi...haha...:P




spectrocopy buatan sendiri... guna kotak tisu, cd, cermin dan lampu..
pastu terhasilnya spectrum cahaya yang CANTIK!!!

NIE CONTOH SPECTRUM CAHAYA...:D

SUNDIAL untuk mengukur jam matahari

MY FRIENDS





hehehe...nie aku semangat nak main bubble soap..
memang syok kalau kita bleh dapat buat bubble nie..hehe..
alaa..mcm spongebob dok buat bubble tue, macam nie lah...:)

nonie buat bubble yang terpanjang antara kami semua...
TAHNIAH la weh..hhehe.... tak lupa to you...HAPPY BUFDAY,
makan kek dengan KFC tadi..tq nonie....:), sorry la xda hadiah,
 aku pon blurr dan x tau kata bufday ang... pakat2 nyanyi lagu bufday pastu baru aku tau..
apa daa.....=="

BEST la jugak aktiviti yang dijalankan... huhuk...aku kata mcam tak ikhlas sebab aku x leh nak buat semua aktiviti sangat..SADISS....:\ tapi aku dapat lancarkan roket group aku..MOMENT PALING BESTT..
.thanz kepada ahli group aku (farah, phim,abi, aizat) .alatan yang diberi sikit so satu group satu ja...
 setiap sorang leh buat sikit2 ja..huhu... aku kerja jadi fotografi tak bertauliah pada hari tue... 
saja xdak kerja nak buat, last2 ambik gambaq smua di atas nie..ACTUALLY ADA LAGI TAPI XMAW LA UPLOAD SMUA...hehe... 

nak cerita apa lagi ah... info2 time asrotalk memang syok sebab macam2 leh tau, macam yang kita tak tau  selama nie.. haa., 10Dis nie ada gerhana BULAN PENUH.



2 comments:

mohd ridwan said...

Mintak2lah aquw dapat matrikulasi tahun depan,cam best je masok matrik nie,bnyk program!!

iera athira said...

salam... nak msuk matrik? huhu,.. aktiviti slalunya bergantung pada kolej dan lecturer yg menganjurkan tue.. ada stengah kolej dia x aktif sngat pon kelab2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...