Followers

Saturday, March 31, 2012

☆Stars in Sky☆

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia semua...
hari nie aku HAPPY SANGAT sangat sangat sangat....
teruja terkelu semua ada...


yang sebenarnya aku nak kongsikan jenis2 bintang yang ada pada langit dan carta bintang... sesiapa yang berkenan tue boleh la tengok2 kan..

nak tau aku excited terlebih kenapa??? nie haa.... baru2 nie aku ada tangkap gambar planet di langit,
planet VENUS dan JUPITER....
cuba keluar dan tengok langit ada tak cahaya yang terang dua cahaya di langit yang mengadap ke arah timur.. yang tue sebenarnya cahaya planet, dan bukan bintang....

klik gambar untuk pembesaran....:D

venus yg terang tue....:)

jupiter yg kecik di bawah tue sikit..

setelah aku edit bagi gambar nie jelas dan baru aku boleh nampak bintang 7 sisters of PLAIEADES
iaitu bintang dari TAURUS...
gambar yang mula2 tue mmg boleh nampak bnyak gugusan bintang di langit, kita just nampak sikit ja hakikatnya bercambah bintang2 di atas sana...mmg cantikkan ciptaan ALLAH pada malam hari..
menghiasi gelap gelita dengan cahaya bintang di malam hari...SUBHANAALLAH..


NAK STAR CHART?? klik bawah nie dan download,....:)





pernah tak ampa tanya kenapa blog aku nama "STARLIGH"???
klau nak tahu, mai aku nak kaborlan...
aku nie peminat dan minat sangat2 dengan hasil ciptaan ALLAH  di langit pada waktu malam iaitu BINTANG!! dalam bahasa inggerisnya ialah STARS!!
dulu sejak form 1 form 2 aku mula berminat dengan bintang2 nie... bila aku tengok langit dan nampak bintang ja sure aku akan happy dan enjoy tak terkira...seriuslly...
dan rasa TENANG ja bila tengok BINTANG.... sebab tue aku punya trademark untuk photo2 aku ialah

*PE[A]CE[S]TARZ*
[A] untuk ATHIRA [S] untuk Syahira
(that is my name)

ok, kawan-kawan aku sampai kta aku nie "gila" bintang...haha..
mai tempat aku ja smuanya ada bintang2...aku suka collection barangan yang ada bintang.. beg, baju,botol,loket,cincin,buku,klip rambut dan macam2 lagi lah... ada saja barangan yang berbentuk bintang sure aku akn beli(tue pon kalau harga murah dan berpatutan) hehek...

dan aku pernah teringin dan bercita cita sangta nak jadi ahli astronomi(kaji bintang), tak tau la kenapa aku terlalu minat dengan benda2 cmnie... dan bila pikirkan balik, bintang2 di langit tue merupakan salah satu hasil ciptaan ALLAH yang sangat indah dan cantik..SUBHANAALLAH!!!






2 comments:

ain dzaya said...

subhanallah..cantiknyer..indah kan alam nie..:)

"Harga diri dan iman.".

iera athira said...

yup... indah sungguh alam ciptaan ALLAH.. cantik dan tenang ja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...