Followers

Sunday, November 13, 2011

★Peringatan☆ Untuk Pengguna FB!!

"Seorang WANITA/LELAKI yg berani meletakkan IN A RELATIONSHIP WITH kekasih bukan mahramnya itu...ia sedikit sebanyak telah hilang sifat malu dan segan dalam dirinya sebagai seorang MUSLIMAH/WANITA...kerana ia seolah-olah seperti memberitahu kepada umum bahawa dia sekarang sedang bergelumang, bergomol dan bercouple dgn kekasihnya...seperti istiharkan KEMAKSIATAN...tahukah KITA bahawa meletakkan IN A RELATIONSHIP .........WITH kekasih bkn mahram boleh menimbulkan FITNAH??? dan apabila timbulnya fitnah boleh mendatangkan DOSA??? akhir zaman ini ramai manusia yang berbangga dgn maksiat yang dilakukan oleh diri mereka sendiri... Tahukah kita bahawa,sedangkan dalam pertunangan Nabi SAW sendiri ada mengingatkan kepada kita supaya sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan...inikan pula perhubungan COUPLE YANG JELAS HARAM...tetapi nak tunjuk juga kepada umum yang diri itu sudah BERSTATUS COUPLE!!!...kalau status pertunangan tak mengapa la juga, tetapi itu pun Nabi s.a.w menyuruh sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan sebagaimana

Sabda Nabi s.a.w: Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan. (Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair r.a, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil)  

oleh itu JANGANLAH BERBANGGA dgn STATUS IN A RELATIONSHIP WITH kekasih bukan mahram kita itu kerana yang kita akan dapat adalah DOSA DAN SIA-SIA SAHAJA...nak selamat dan elak diri difitnah...halalkan segera perhubungan kita itu supaya tidak berlaku lagi fitnah, dosa dan .."


p/s: petikan dari FB..sumber asal x diketahui...sekian, 
★☆renung-renungkan ★☆

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...