Followers

Wednesday, May 16, 2012

☆Permandangan di Kolej Matrikulasi Kedah☆

assalamualaikum semua kawan2 blogger...
dah 3 minggu rasanya tak buka dan update di sini... tetiba terasa dan teringat pula dekat blog aku nie,
~sorry ya lama tak update dan buka blog, tadi bila buka tgk ada follower baru... terima kasih kepada follower2 baru... :D

hari nie nak update tentang KOLEJ MATRIKULASI KEDAH (KMK)
aku nak update untuk junior2 batch 2012/2013... sebelum tue, TAHNIAH kepada anda yang terpilih dan layak untuk ke matrikulasi, bukan senang nak dapat, insan bertuah ja dapat... hahaha....

k, aku nak tunjukkan permandangan dan suasana di KMK,





pondok belajar kot.. kat sini memang lawa dengan landskap2 dia...

nie sambungan dari pondok di atas, jln ikut path way tue jmpa la air terjun..
k abaikan model2 dlam gambar tue...hehe..

blok lelaki

tanggi air ...masuk p la kan...hehe

nie musim panas atau luruh kot... memang cantik permandangan time nie
dalam bulan 3 macam tu..

sunset.. depan tue bangunan library.

blok perempuan time malam...


masjid khulafa ar Rasyidin... besar masjid nie, sama2 la mengimarahkannya...:)

blok di kanan tue blok asrama lelaki.. dan tengah2 tue tapak perhimpunan 
tapi tak pernah berhimpun pon..haha

libraby yang besar dan selesa...:)

kepada junior2, belajar la elok2 kat sini dan jangan main-main dari mula... hhe... first week ada orientasi memang penat dan rasa mcm tak seronok ja... lepas tue masuk kelas dan dah mula belajar time tue baru tau rasa hidup di matrik macam mana... hehe.., k satu yang syok kat matrik ni ialah  tak ada ROLLCALL PAGI... tak macam matrik lain ada, kita just bangun dan pergi kelas pukul 8, dan makanan kat sini pon ok banyak pilihan, kos2 pon tak mahal.. hehe... tapi yang tak best bila outing kena pakai baju KMK bagi prempuan... haha..
erm... yang penting JANGAN COUPLE laa.. just focus on your study, insyallah boleh... 
malam2 memang tak boleh lari dari pegang buku buat kerja tutorial(mcam homework, esok lecturer akan bincang) haha.... buku2  semua beli di matrik masing.. dont worry bout that..:)


ok, malas nak cita banyak nanti buat aku rindu dan terbayang bilik dan hidup di matrik... huhu....


apa2 pon GOODLUCK AND ALL THE BEST JUNIORS... :D




p/s: sorry kalau gambar tak lawa... =,="

13 comments:

fatinsyaz0711 said...

yeayy@!! smngt tgok gmbaq mtrik.

iera athira said...

hehe... nnti nak msuk cni ke??

slacker said...

time kaseh kak!!!

slacker said...

kak sorry ganggu lg,nk tnye ni..1 bilik hostel tinggal brpe org..and ade x gambar bilik hostel??

iera athira said...

sokay, x kisah lah tnya je...

bilik?? x tangkap pula gmbar sbb semak..ahaha... dalam bilik 4 org je.. selesa dan x ramai..:D

LaDy_aFieFa said...

rindu kmk!!!:)
akk batch 2009/2010...tak banyak berubah!
actually dataran dpn library tuh tu ada its own story masa batch akk..sbb tu dh xguna kot lpas batch ktorg ..
pagi2 kabus banyak..feeling duduk oversea la sikit hehe
gud luck adik2 nak masuk U OR will become kmkians!

DNAIM UPM said...

Adakah gambar masjid tu milik anda.. Mohon izin untuk digunakan.

Anonymous said...

salam kak, nak tanya student first year dah boleh bawak kereta atau mmg peraturannya tak boleh langsung?

sakura chan said...

huh..kmk..yeahhh..takutnyer kte nak masokkk..huhuhu..takut x dpt pocus..

Annonymous xD said...

Salam kak xD Nak tnya.. Ksut yg kena pkai kat sna jenis apa eh? waktu kuliah kasut apa? And waktu sukan kasut ape? xD #saya masih konfius dgn kasut nie# Harap kak dpt jelaskan. Hihihi >.<

Anonymous said...

Kt sni pakai shawl tapa ka?
Then kasut hitam mmg kna beli?

peAceStarZ said...

salam adik2 yang dapat masuk ke matrik.. kasut ke matrik tak kisah pon warna apa..tp tue time zaman akak lah 2012, sekarang x tahu peraturan mcm mana.. tp dia x lah seketat peraturan mcm di sekolah..:)

shawl? eh confirm lah boleh.. akak pon pakai shawl ja sbb senang x payah iron kan.hahah..

k all the best..:)

Megat ridzuan said...

Dah nak masuk dahhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...